Augur Kalastuspalvelu Oy:n kalastusoppaitaErik Herlevi

on Augur Kalastuspalvelu Oy:n pääopas ja organisaattori. Hän on toiminut koko- päivätoimisena ja ympärivuotisena kalastusoppaana vuodesta 2000 lähtien. Kalastusopaskoulutuksen hän on hankkinut Päijänne- instituutissa.

Matkailualan perustutkinto Haaga- instituutissa ja käytännöllisen filosofian opinnot Helsingin yliopistossa täydentävät kuvaa.

Erik on myös Suomen Kalastuopaskilta ry:n puheenjohtaja, näyttötutkinto- mestari kalastusopaskoulutuksessa ja Erä-lehden avustaja. Hän oli jäsenenä Opetushallituksen työryhmässä, joka laati tutkintovaatimukset kalastus- oppaan ammattitutkintoon.

Aikaisempia työpaikkoja hänellä on ollut järjestöissä ja tiedotusvälineissä.
 


Riitta Ruuskanen

Erikin avovaimo Riitta on toiminut Augur Kalastuspalvelun avustavana oppaana alusta lähtien.

Yrittäjäkurssin jälkeen Riitta perusti oman yrityksen, joka on Fishing Lady tmi.

Parhaillaan hän suorittaa kalastus- oppaan ammattitutkintoa näyttökokeilla. Kalastusharrastuksen pohja Riitalla on synnyinseuduiltaan, Lapin taimenjoilta.

Riitan vahvin laji on ahvenjigaus. Tarkempi kertomus Riitasta oli Urheilukalastus- lehdessä keväällä 2004.
 


Juho Heikkinen

on opiskellut Päijänne- instituutissa kalatalouden perustutkinnon ja kalastusopaskurssin. Lisäksi hänellä on takanaan eräopaskurssit.

Päätyökin Juholla liittyy kalaan, hän on kaupan kalamestarina Loviisassa.

Kalastusoppaan tehtävissä hän ajaa usein omaa Uttern 56 venettään. Kalamiehenä Juho on niin monipuolinen, ettei voi nimetä yhtä vahvaa lajia: hauen ja ahvenen heittokalastus, kuhan, taimenen ja lohen uistelu, perhokalastus jne.
 


Timo Lepistö

on myös toiminut Augur Kalastuspalvelun avustavana oppaana ensimmäisestä vuodesta lähtien. Timo ja Erik olivat kurssikavereita Päijänne-instituutin kalastusopaskursseilla.

Timo voitti yhdessä isänsä Einon kanssa heittokalastuksen Suomen mestaruuden vuonna 2000.

Vahvimmat kalastuslajit hänellä ovat ehkä hauen heittokalastus ja pilkintä.
 


Esa Rauti

Esa Rauti on toiminut parikymmentä vuotta Kalamiesten Keskusliitossa perustasolla, nuorisotyön vetäjänä ja kalastuskilpailujen puuhamiehenä. Sieltä hänellä on vahva pohja onginnan ja pilkinnän eri lajeihin, myös erikoisempien kalojen tavoitteluun.

Lisäksi Esa on hyvä heittokalastaja, joka rakentelee kalastusvälineitä ja kokeilee uutuuksia.

Augurissa hän on avustanut jo kolme vuotta.
 


Toivo Kajalainen

on syntynyt Venäjällä ja viettänyt nuoruutensa Virossa. Hän siis puhuu sujuvasti venäjää ja viroa sekä tuntee näiden kansallisuuksien ajatustavan. Kalastusoppaan koulutuksen on Topikin saanut jo mainitussa "Happosen akatemiassa".

Syvällisestä perehtymisestä kalastamiseen kertoo se, että Topi-vaaput ovat voittaneet Erä-lehden vaapputestin.

Melkoinen suoritus pieneltä vaappupajalta!
 

Mihail Putskov

Myös Mihail opastaa sekä venäjäksi että suomeksi. Hän on asunut Tampereella jo pitkään. Kalastustaidon perusasiat Mihail on oppinut Laatokalla. Kalastusoppaan koulutuksen hänkin on saanut "Happosen akatemiassa".
 


Mikko Sinkkonen

on ajanut vuosia bussia Karjalaan, Viroon ja Norjaan suuntautuvilla kalastus- ja muilla luontomatkoilla.

Nyt hän on suorittanut kalatalouden perustutkinnon Päijänne- instituutissa, mitä hän on täydentänyt työharjoit telulla Augur Kalastuspalvelussa ja J-P Kalamatkoissa.

Kalankäsittelyä Mikko on harjoittanut Tampereen kauppahallissa. Merikalastuksen kokemusta hän on saanut parikymmentä vuotta pitkin rannikoita.
 


Pasi Konttinen

Pasin vahvin kalastuslaji lienee taimenen heittokalastus, sekä merellä että virtavesissä.

Pasi kävi vuonna 2006 puolen vuoden mittaisen kalastusopaskurssin, jonka yhteydessä hän oli työharjoittelijana Augur Kalastuspalvelussa. Sen jatkeeksi hänkin suorittaa nyt kalastusoppaan ammattitutkintoa näyttökokeilla.
 


Eino Lepistö

Eino Lepistö, Timon isä, on opaskunnan nestori - siis kokemusta on.

Eikka on, paitsi heittokalastuksen Suomen mestari, myös erinomainen pilkkijä.

Kalastuskilpailut ovat kuuluneet hänen elämäänsä nuoresta lähtien.
 


Antti Huolman

Antti on opiskellut Paraisilla neljä vuotta kalataloutta, sekä käynyt vuonna 2007 kalaopaskurssin. Tällä hetkellä hän opiskelee Päijänne-Instituutissa kalastus- oppaan ammattitutkintoa varten. Antin vahvuuksia onkin monipuolinen tietotaito kalatalouden eri aloilta.

Antille ovat tuttuja lähes kaikki urheilukalastusmuodot pilkkimisestä vetouisteluun, mutta hauen heittokalastus on ehkä se tärkein kalastusmuoto.
 


Tomas Björkqvist

Tomas är son till en rejäl yrkesfiskare och kommer från finska västkusten. Hän känner bra till de flesta fiskemetoderna och den kunskapen har han fått sen barnsben, då han på fritiden fiskade tillsammans med sin far.

Bäst trivs han ute till havs med sikfiske i åtanke, senaste tiden har speciellt bottenmete blivit en allt viktigare form. men också spinnfiske och trolling av gädda samt öring har sin givna plats i valet av fiskemetoder.